Кои стартъпи ще се борят за 1 млн. долара в Chivas Venture?


Кои стартъпи ще се борят за 1 млн. долара в Chivas Venture?
Снимка:

2496

Днес в Центъра Скол на световноизвестния Оксфордски Университет станаха известни 30 от най-иновативните стартъпи в целия свят – финалисти в Chivas Venture – глобалното състезание за бизнеси с кауза. Всички финалисти, включително българската фирма Sea Harmony, ще пътуват за Лос Анджелис през юли, за да се състезават за дял от наградния фонд на стойност 1 млн. долара и да осъществят мечтата си за създаване на по-добро бъдеще.

С третото си издание конкурсът Chivas Venture събра близо 6000 проекта на стартъпи от шест континента, които се стремят да използват иновациите и предприемачеството за положителна промяна в света. Визията за бъдещето, според финалистите тази година, включва протеинови блокчета от щурци и обувки от боклук, стени от мъх за пречистване на въздуха в градовете и ферми за миди, които връщат живота в мъртвите зони на океаните и моретата.

Всяка от 30-те страни участници в дългоочаквания финал на Chivas Venture в Лос Анджелис през юли ще бъде представлявана от един член на екипа им. Те ще имат само пет минути, за да увлекат с идеите си за промяна на света експертното жури, което се състои от едни от най-големите имена в бизнеса и шоубизнеса.

В рамките на подготовката си за финала на Chivas Venture, 30-те финалисти пристигнаха за подготвителна седмица в Центъра за социално предприемачество Скол – част от Saïd Business School на Оксфордския университет. За пет дни финалистите имат възможност да работят интензивно, за да развият своите лидерски умения, да участват в практически упражнения и да се вдъхновят от международни експерти за основните теми на социалните бизнеси.

Андреа Варинер, заместник-директор на Центъра Скол, коментира:

“В днешния нестабилен политически и икономически климат социалните предприятия имат уникалната възможност да предложат по-добро бъдеще за обществото ни. Предприемачите от финалната 30-тица на Chivas Venture наистина са невероятни и вярваме, че могат да постигнат промяна. Подготвили сме им силна програма, но очакваме и те да ни вдъхновят в това незабравимо преживяване.“

Ричард Блек, Глобален бранд директор на Chivas Regal, добави:

“Мащабът на подадените проекти за Chivas Venture тази година беше наистина невероятен! Кандидатите са чудесен пример за гения и страстта на предприемачите от целия свят да създадат по-добро бъдеще за следващите поколения. Основателите на Chivas Regal са били предприемачи, загрижени за своята общност. Чрез откриване и подкрепа на стартиращи бизнеси с глобални каузи Chivas Venture продължава тяхната философия. В Chivas Regal наистина вярваме, че щедростта и успехът вървят ръка за ръка и когато споделиш своя успех с другите, работата става удоволствие.“

От понеделник, 1 май, до неделя, 4 юни, ще бъде отворено директното гласуване, в което всеки може да подкрепи своя фаворит. През тези пет седмици вотът на публиката ще определи разпределението на първите 250 000 долара между финалистите. Кои измежду тях ще си поделят останалите 750 000 долара ще се реши на 13 юли, когато е финалът на Chivas Venture в Лос Анджелис. Там ще е и презентацията, която има най-голям залог – тази пред съдиите и публиката.

За да разберете повече за българския участник Sea Harmony и останалите 29 финалиста в Chivas Venture, разгледайте техните страници в www.chivas.com/the-venture.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички