Кой браузър изтощава най-бързо батерията на лаптопа (Видео)

Кой браузър изтощава най-бързо батерията на лаптопа (Видео)

Тест на компанията Microsoft сравни как се отразява използването на различните браузъри на батерията на лаптопа. И новините за почитателите на Google Chrome не са добри, съобщава The Verge.

На видеото на софтуерния гигант се виждат 4 еднакви лаптопа, на които е пуснато едно и също повтарящо се видео. Машината с Chrome остава без батерия първа – след едва 4 часа и 19 минути.

На петия час и деветата минута се „предава” конфигурацията с Mozilla Firefox – друг популярен браузър, критикуван заради лоша оптимизация.

Някогашният любимец на напредналите потребители Opera регистрира второ най-добро постижение – 6 часа и 18 минути. Любопитното в случая е, че браузърът в наши дни е изключително близък като технология до Chrome и много от допълнителните приставки работят и на двата продукта.

Последен, след 7 часа и 22 минути, угасва лаптопът с Microsoft Edge – новият браузър на редмъндската компания. Той се представя почти два пъти по-добре от Chrome.

Очевидно Microsoft се опитва да приобщи потребителите към новия си продукт, но той все още няма доста от полезните функции на Chrome или Firefox.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.