Кой колко е богат в британското кралско семейство

Кой колко е богат в британското кралско семейство
Източник: Getty Images/Guliver

Кралските финанси са нещо сложно, тъй като много от данните за тях се пазят в тайна. В публичното пространство обаче все пак са известни някои детайли за богатството на най-популярното кралско семейство в света - британското.

Общото състояние на кралица Елизабет II и семейство ѝ се образува от средствата от специални фондове за тях, имоти и ценни лични вещи, сред които бижута и произведения на изкуството.

Ето и кой колко е богат в британското кралско семейство по данни на Wealth-X и Time.

Кралица Елизабет II. Логично, кралицата има най-голямо състояние - предполага се, че то надхвърля 520 млн. долара.

Принц Филип. Съпругът на кралицата наскоро се оттегли от обществените си задължения. Неговото лично богатство се равнява на около 30 млн. долара.

Принц Чарлз. Престолонаследникът разполага с около 400 млн. долара. Той често дарява суми за благотворителни каузи.

Принц Уилям и принц Хари. Смята се, че двамата имат по между 25 и 40 млн. долара. Част от парите си са наследили от майка си - покойната принцеса Даяна.

Кейт Мидълтън. Съпругата на принц Уилям идва от богато семейство и парите ѝ не са дошли само от брака ѝ. Тя притежава около 10 млн. долара лични финанси.

Меган Маркъл. Американката скоро ще се присъедини към кралското семейство като съпруга на принц Хари. Нейното лично богатство е около 5 млн. долара, натрупани от ролите ѝ в телевизията и киното.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.