Колеги на министъра на икономиката ще ръководят "София тех парк"


Колеги на министъра на икономиката ще ръководят "София тех парк"
Снимка:

2394

33-годишният Асен Ненчев е новият изпълнителен директор на "София тех парк". Той бе назначен, след като в понеделник изненадващо бе сменена цялата управа на държавната компания. Промяната дойде, след като в петък шефът на инвеститора "Уолтопия" Ивайло Пенчев публикува гневно писмо срещу ръководството на парка и бюрокрацията. Според Министерството на икономиката обаче кадровите промени нямали нищо общо със скандала.

Ненчев е завършил икономика и бизнес, предаде Медиапул. Председател на съвета на директорите е Васил Караиванов, който е асистент в катедра "Икономика" на СУ "Св. Климент Охридски", в която преподава и ресорният служебен министър на икономиката - доц. Теодор Седларски. В съвета на директорите влиза и 29-годишният Натанаил Стефанов, който е магистър по икономика от СУ.

За професионалното развитие на 33-годишния шеф на "София тех парк" Асен Ненчев не се знае много. Справка във фирмените регистри показва, че той е в ръководството на неправителствената "Гражданска платформа за ефективно разделение на властите", която работи за приемането на нова конституция. В платформата Ненчев работи с политици от близкото минало и техните наследници - в управлението са юристът Александър Джеров, бивш депутат от Демократическата партия и конституционен съдия и синът му, акад. Благовест Сендов и неговият син, дъщерята на бившия зам.-кмет по финанси на София Минко Герджиков - Теодора, и други.

И през вчерашния ден от икономическото министерство запазиха мълчание за смяната и това кой влиза в новия Съвет на директорите, който бе намален от петима на трима души. Промените все още не са отразени и в Търговския регистър, показа справка на в. "Сега".

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички