Колите на Volkswagen стават част от "интернет на нещата"

Колите на Volkswagen стават част от интернет на нещата
Източник: Volkswagen

Концернът Volkswagen съвместно с фирмата Deutsche Telecom разработи нова информационно-развлекателна система, която служи да управление от разстояние на различните системи в дома на собственика на автомобила. Технологията бе представена на изложението за потребителска електроника, проведено в Берлин.

Германският производител нагледно демонстрира как моделът VW e-golf може да стане част от така наречения „интернет на нещата”. Функцията работи при наличието на Android в смартфона, в който трябва да бъде качено и специално приложение Volkswagen Car-Net App Connect, пише Actualno.com.

След настройки от екрана на мултимедийния комплекс на автомобила ще се появи възможност за свързване със система за управление „умен дом” (Smart Home), която е разработена от Deutsche Telecom. Така от разстояние ще може да се контролира осветлението, отоплението, работата на домакинските уреди (може да се включва прахосмукачка от разстояние, например) и битовата електротехника, както и на охранителната система.

От компанията твърдят, че функцията ще може да работи с всеки един модел на Volkswagen и още от този месец ще бъде достъпна за всички собственици на автомобили, чиито домове са включени в системата „умен дом”. Новата технология се казва Magenta SmartHome, като се състои от интерфейс за наблюдение и настройка на включените към нея електронни системи.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.