Колите на Volkswagen стават част от "интернет на нещата"


Колите на Volkswagen стават част от "интернет на нещата"
Снимка: Volkswagen

5053

Концернът Volkswagen съвместно с фирмата Deutsche Telecom разработи нова информационно-развлекателна система, която служи да управление от разстояние на различните системи в дома на собственика на автомобила. Технологията бе представена на изложението за потребителска електроника, проведено в Берлин.

Германският производител нагледно демонстрира как моделът VW e-golf може да стане част от така наречения „интернет на нещата”. Функцията работи при наличието на Android в смартфона, в който трябва да бъде качено и специално приложение Volkswagen Car-Net App Connect, пише Actualno.com.

След настройки от екрана на мултимедийния комплекс на автомобила ще се появи възможност за свързване със система за управление „умен дом” (Smart Home), която е разработена от Deutsche Telecom. Така от разстояние ще може да се контролира осветлението, отоплението, работата на домакинските уреди (може да се включва прахосмукачка от разстояние, например) и битовата електротехника, както и на охранителната система.

От компанията твърдят, че функцията ще може да работи с всеки един модел на Volkswagen и още от този месец ще бъде достъпна за всички собственици на автомобили, чиито домове са включени в системата „умен дом”. Новата технология се казва Magenta SmartHome, като се състои от интерфейс за наблюдение и настройка на включените към нея електронни системи.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички