Колко ще ни излезе празнуването на Нова година?

Колко ще ни излезе празнуването на Нова година?
Източник: БГНЕС

Кувертите и нощувките за новогодишните празници вече се изчерпват.

Хотелиерите очакват повече приходи, а цените на пакетите са с около 11 на сто повече от предната година. Причината за това е повишаване в качеството на продукта и по-високите заплати в бранша, посочи Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма пред bTV.

Той добави, че нагласите на хората за пътуване преди година са същите като тази година и се очакват около 480 000 души да пътуват по празниците, от които 120 000 ще заминат в чужбина.

„59 млн. лв. ще се похарчат за пътувания в чужбина, а средната цена е малко под 500 лв. на човек. Това са нищожни харчове, сравнено с милиардите, които ще похарчим по Коледа”, каза той.

Високите ценови оферти са изчерпани, пакетите обикновено са двудневни до четиридневни, а в петзвездните хотели вече места няма.

В механите в Стария град на Банско цената на новогодишния куверт варира от 100 до 150 лева. Децата се таксуват наполовина.

Повече от месец преди празника, свободните места са на изчерпване. И докато за коледните празници може да си купите двудневен пакет за около 300 лева, условията за Нова година са различни.

Бранимир Миланов, от Българската хотелиерско-ресторантьорска организация, коментира, че в София средно кувертът за Нова година е около 100 лв., а за страната средната цена е 70-80 лв.

По думите му поговорката „Ден, година храни” вече не важи, има силен контрол и няма как да ни сервират застояла храна и алкохол на празника.

Драганов добави, че най-големият риск за измами са фирмите-фантоми. По думите му ако фирмата няма ясен адрес, телефон и данни, за да се свържем с нея, значи нещо не е наред.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.