Колко ще стане общото богатство на Хари и Меган след сватбата им?

Колко ще стане общото богатство на Хари и Меган след сватбата им?
Източник: Getty Images/Guliver

Предстоящата сватба на принц Хари с американската актриса Меган Маркъл е най-чаканото светско събитие на годината. Двойката се запозна на среща, организирана от обща приятелка, и се сгоди само 15 месеца по-късно.

Един аспект от връзката им обаче изглежда малко сложен, а именно - общите финанси.

По данни на Money личното богатство на Меган Маркъл е около 5 млн. долара. Тя го е заработила най-вече с ролята си в хитовия сериал "Костюмари", където е печелила по 50 000 долара на епизод.

Част от финансите на кралското семейство пък не се обявяват публично, но се смята, че богатството на принц Хари е около 25 млн. долара. Освен от фонда си за издръжка, той има и щедра сума, завещана му от майка му принцеса Даяна. Самият принц е получавал и заплата за времето, което е прекарал в британските военновъздушни сили - около 50 000 долара на година. 

Какво ще се случи, когато се оженят?

Сватбата на Хари и Меган е на 19 май. След нея обаче двойката може да се окаже в заплетена данъчна ситуация. Състоянието им ще се обедини, но Меган ще продължи да бъде американски гражданин поне още три години, тъй като по закон може да започне процеса по придобиване на британско гражданство чак след този период. 

Това означава, че в продължение на три години Меган ще трябва да плаща данъци и в САЩ, където те са доста високи. А при обединението на парите ѝ с тези на Хари, на практика неговите също ще бъдат облагани солено.

Възможно е и двойката да реши да не обединява богатството си и ако Меган няма допълнителни, нови доходи, няма да има нужда да декларира нищо в САЩ и парите на Хари ще си останат непокътнати.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.