Командировъчните на международните водачи ще се изплащат съгласно българските закони


Командировъчните на международните водачи ще се изплащат съгласно българските закони
Снимка: БГНЕС

2281

На международните водачи ще се заплащат командировъчни съгласно изискванията на българското законодателство. Това стана ясно след разговори между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев, съобщиха от МТИТС.

По думите на министър Алексиев, това ще запази конкурентоспособността на българските превозвачи на европейските пазари и ще съхрани един от основните сектори в българската икономика.

Припомняме, че на среща с министър Алексиев, провела се миналия месец, превозвачите поставиха въпроса за новите европейски изисквания за командироване, според които на служителите трябва да бъде заплащано възнаграждение, съобразено с минималните изисквания в държавите, до които пътуват. От бранша поискаха българската държава да излезе със становище по този въпрос, като изразиха мнение, че въвеждането на подобни изисквания за международните водачи би довело до многократно завишаване на техните разходи, създаване на големи затруднения при изплащането заплатите и отчитането на изработените часове във всяка една държава.

Министър Алексиев благодари на Гълъб Донев за разбирането и бързата реакция за разрешаването на въпроса с командироването на международните водачи. Становището на Министерството на труда и социалната политика може да видите на сайта на ИА „Автомобилна администрация“, раздел „Новини и съобщения“.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички