Компютърен вирус атакува чрез имейл от името на Агенцията по вписванията

Компютърен вирус атакува чрез имейл от името на Агенцията по вписванията
Източник: iStock/Guliver

Стотици компютри са атакувани със съобщение от името на Агенцията по вписванията, което се оказа опасен вирус, съобщава ведомството на интернет страницата си.

Съобщението в мейлите гласи: "Агенция по вписванията уведомява за промяна в крайния срок за подаването на годишните финансови отчети. След изтичане на срока Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв."

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалния домейн на Агенцията по вписванията – registryagency.bg, нито е свързан с Агенцията по вписванията, съобщава ведомството. Това се вижда от такъв имейл, показан от Би Ти Ви. Адресът на изпращача дори не включва името на агенцията.

Всички срокове и изисквания на агенцията са налични на официалната интернет страница, както и на страницата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.