Концесионери отказват да предадат доброволно плажове, които са държавна собственост


Концесионери отказват да предадат доброволно плажове, които са държавна собственост
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

3164

Концесионерите на плажовете Слънчев бряг – Север и Несебър – Юг, които системно нарушават закона и условията на договора за концесия, отказват да предадат доброволно плажовете, които са изключителна държавна собственост. Това заяви на специален брифинг министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова, предаде Actualno.com.

Министърът уточни, че в момента концесионерите съдят държавата – със съдия-изпълнител, "противно на всякаква логика". Затова държавата стартира процедура по изземване на плажовете, както е по закон, каза още Николина Ангелкова. Стартирана е и процедура за отдаване под наем на Слънчев бряг - Север, но под специално условие – този, който спечели, ще може да дава плажа под наем само ако плажът бъде иззет или предаден доброволно от досегашния концесионер.

Ангелкова изрази надежда, че тези концесионери ще проявят достатъчно разум, за да може все пак плажът, който е изключително държавна собственост, да си премине към държавата и съответно следващият концесионер, който бъде избран, да може да го управлява. Ние сме стартирали по всички правила изземването на плажа. Концесионерът, съгласно закона, има право да обжалва тези действия (на Министерството на туризма - бел. ред.), отбеляза тя. По думите й всеки, който има претенции към някакво нарушение, може да обжалва. В момента изземването на плажа е в съда. Максимално работим за това тези два плажа (Слънчев бряг - Север и Несебър - Юг - бел. ред.) да имат стопанин, отбеляза още Ангелкова.

Министърът на туризма в оставка каза, че към момента 34 плажа по Черноморието са застрашени да останат без охрана заради изтекли договори.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички