Коронавирусът спира плащането на ипотеки и данъци в Италия


Коронавирусът спира плащането на ипотеки и данъци в Италия
Снимка: iStock

10634

Италия продължава с извънредните мерки заради коронавируса и се готви да въведе социално-икономически облекчения в подкрепа на гражданите си.

"Италия може да позволи на гражданите да преустановят плащането на ипотеките и някои данъчни плащания, за да се справят с икономическия шок от новия коронавирус", заяви заместник-министърът на икономиката Лаура Кастели.

"Мерките за подпомагане на семейството ще бъдат включени в правителствено постановление, което ще бъде публикувано в сряда след заседание на кабинета. Те ще се прилагат за цяла Италия", каза Кастели в изявление, цитирано от БГНЕС.

"Те биха могли да включват "спиране на изплащането на (удържани от заплати) вноски", за да се помогне на семействата по време на икономическия спад", заяви министърът.

"Притесняваме се от това и поради тази причина настояхме банковата система да даде възможно най-много (за) спиране на плащанията по ипотеките. "Ще видите подробностите в следващите няколко часа", каза още тя.

Италия във вторник наложи ограничения за пътуване и забрана за публични събирания, за да помогне в борбата срещу разпространението на болест, от която в средиземноморската страна само за две седмици починаха 463 души.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички