Кошлуков иска да спре "Стани богат" по БНТ


Кошлуков иска да спре "Стани богат" по БНТ
Снимка: БГНЕС

4437

Мога да подмина критиката по мой адрес, като православен знам, че на друг е дадено правото да съди. Така основният фаворит за нов генерален директор на БНТ Емил Кошлуков отговори на критиките, че е представил неверни данни в междинния доклад за състоянието на телевизията пред СЕМ, предаде Actualno.com.

Кошлуков обаче призова всички други кандидати, които казали, че се лъжел за бюджетното състояние, или да се извинят, или да отиват в прокуратурата, защото клеветели главният счетоводител Лилия Маркова, директорът на отдел "Бюджет" на "Финансово-стопанска дирекция" Елена Илиева плюс икономическият директор на БНТ Даниела Асенова. Той се закани, ако въпросните дами не заведат дело за клевета, той да го направи.

Иначе доскорошният програмен директор на БНТ и временно ръководещ телевизията подчерта, че може да се спестят веднага 7-8 млн. лева от дефицита на телевизията. Това щяло да стане със спиране на договори и предоговаряне на части от задълженията. По мнението на Кошлуков, кредиторите искат да си вземат парите, не БНТ да фалира, като той обяви, че вярва, че ще намери пътека за всеки. А втората му стъпка би била преразглеждане на цялата програмна схема от септември

Специално за "Референдум" скъпата част на договора била с "Алфа Рисърч" - 4 пъти повече, отколкото са хонорарите на работещите. "Стани богат" също било прекалено скъпо - "ако аз стана директор, няма да подпиша договорите", каза Кошлуков, защото нямало да може да погледне в очите работещите в телевизията, когато от октомври нямало да може да плати заплатите им. Той обяви и, че новият спортен канал на БНТ – БНТ3, бил вратата, през която изтичат десетки милиони левове.

Същевременно Кошлуков обяви, че подозира "недостатъчни търговски умения" на рекламния отдел, за да се осребри продуктът "Стани богат", за който нямало спор, че е изключително качествен.

Какво още коментира Кошлуков по време на изслушването си прочетете ТУК.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички