Креативни начини за научаване на чужд език

Креативни начини за научаване на чужд език
Източник: iStock/Guliver

Битува мнението, че овладяването на чужд език е скучно и трудно. Изобщо не е задължително това да е така - съществуват нетрадиционни, но също толкова полезни начини, по които да го направите. Даваме ви няколко примера.

1. Общувайте с носител на езика онлайн

Има специални сайтове и форуми за целта. Ако, да кажем, вие искате да научите испански, потърсете човек, който е испаноговорящ, а иска да научи български, и започнете да си помагате един на друг. Все пак трябва да сте наясно, че подобна практика изисква търпение и време.

2. Поживейте с местно семейство.

Най-добрият начин за научаване на език е да се потопите в среда, в която той се говори. Поинтересувайте се от програми, които позволяват временно отсядане при местни семейства в различни страни. Ако участвате в такава, старайте се да общувате активно със семейството, както и с други носители на езика.

3. Правилото „1000 думи“

Ако научите 1000-та най-популярни думи в един език, ще можете спокойно да осъществявате вербално общуване на него. В интернет има т.нар езикови предизвикателства – всеки ден програмата ви изпраща 10 думи, които трябва да запомните. Старайте се да обогатявате речника си непрестанно.

4. Учене и в кухнята

Забавен трик – сложете етикети върху домакинските уреди, приборите или хранителните продукти с наименованията им на езика, който се опитвате да научите. Така всеки път, когато посегнете към тях, ще виждате думата и тя ще се запечата в съзнанието ви.

5. Помощ от седмото изкуство

Гледайте филми на въпросния език без субтитри. Ако ви е трудно да намирате такива, просто си намерете телевизионен канал и гледайте някое предаване поне веднъж на ден.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.