Купувайте риба за Никулден само от регистрирани търговски обекти

Купувайте риба за Никулден само от регистрирани търговски обекти
Източник: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Потребителите да пазаруват само в регистрирани търговски обекти за празника Никулден. Това съветва председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

По думите му трябва да се следи стриктно за етикетите при закупуване на риба, защото продуктът е специфичен и може да последват сериозни здравословни проблеми, ако се попадне на некачествен.

Димитър Маргаритов каза още, че са започнали проверки по търговските обекти, с цел безопасността на потребителите около празниците.

„Потребителите трябва да пазаруват от места, където тези продукти са правилно съхранявани и където са обявени коректно цените, защото така трудно би могло да се играе с така наречените намаления, проценти и промоции. Рибата е стока, която се пуска за много кратък период от време в продажба и хората не трябва да се подвеждат по някакви проценти, анонсиращи намаление“, поясни той пред "Фокус".

Предвид предстоящия празник 8-ми декември, студентите могат да сигнализират за нарушения в предлаганите услуги в хотелите или заведенията. Председателят на КЗП посъветва студентите, ако в хода на студентския празник са налице нередности – първо да се обърнат към съответния търговец: хотелиерът или ресторантьорът за съдействие, ако те откажат да помогнат, комисията има готовност да съдейства и при необходимост да наложи съответните санкции.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.