Към момента не разследваме настоящия състав на КЕВР, заяви Сарафов


Към момента не разследваме настоящия състав на КЕВР, заяви Сарафов
Снимка: БГНЕС

2407

Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. Това каза пред журналисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов във връзка с образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица – членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за престъпления по служба.

„Става въпрос за разследване, което е на СГП. Разследва се дейността на длъжностни лица от КЕВР. Става въпрос за длъжностно престъпление в по-предходен период. Към момента не се разследва дейността точно на този състав на КЕВР“, уточни той. „Става дума за сключени неизгодни договори и длъжностни престъпления от членове на КЕВР. Разбира се към момента няма привлечени обвиняеми лица, но се събират доказателства. Дали ще се съберат такива или не, е въпрос на доказателства и преценка след техния анализ“, поясни Сарафов.

Той не пожела да коментира по същество какво разследват и отново поясни, че към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. „Не изключвам разследването да се разпростре в по-голям период. Не бих искал да коментирам конкретни детайли от разследването, за да не попреча на същото. То би било далеч по-ефективно ако се проведе в някаква степен в рамките на служебната тайна“, допълни зам.-главният прокурор, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали се разследва Ангел Семерджиев, бивш председател на КЕВР, който беше уволнен през 2013 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов, Сарафов коментира: „Не бих искал да отговоря нито положително, нито отрицателно“. Във връзка с това дали разследването е от този период зам.-главният прокурор отговори по същия начин.

Относно това колко папки ще бъдат иззети, Борислав Сарафов заяви: „И към момента не сме иззели, но както казах разговаряхме с председателя на КЕВР и с експерти от комисията, които ни оказаха необходимото съдействие. В момента колегите от ДАНС, които ни придружават и помагат останаха, за да уточнят всички детайли за предоставяне на кореспонденцията“, каза още Борислав Сарафов.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички