Le Monde: Renault също вършила манипулации за вредните емисии

Le Monde: Renault също вършила манипулации за вредните емисии
Източник: Getty Images/Guliver

Автомобилната компания Renault е манипулира двигателите на произвежданите от компанията автомобили, за да омаловажи отделяните вредни емисии на азотни оксиди, което е направило неефективни пречистващите автомобилни системи в градски условия. Това сочи разследване на Le Monde, цитирано от БНР.

Според доклад, видян от френското издание, Висшият институт за автомобилостроене и транспорт е провел тестове, които са показали "съществуването на модификация на устройствата за обеззаразяване, позволяващи адаптиране към процедурата по хомологация (технотеста, който трябва да бъде преминат, за да бъде получено одобрението за продажба) по начин, различен от реалните условия на употреба".

Съобщава се, че разследването е установило, че направените от Renault модификации са преустановили работата на почистващите системи, когато превозните средства се движат под 50 километра в час и при температури под нива, които често могат да наблюдавани при незимни условия.

Освен френската компания Renault, в процес на разследване за измама на тестовете за замърсяване чрез намаляване на емисиите на азотен оксид се намират и немските автомобилни гиганти Audi, BMW, Daimler и Volkswagen.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.