Лекарите ще имат достъп до онлайн продължаващо обучение

Лекарите ще имат достъп до онлайн продължаващо обучение

Българските лекари вече имат достъп до онлайн продължаващо обучение чрез специална платформа, до която достъп имат само медици. Това обяви в четвъртък председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, предаде Mediapool.

Регистрацията в платформата ще е безплатна и в нея ще се публикуват теми, лекции, личен опит от хабилитирани лица. Медицинските бордове по специалности, които са създадени към Българския лекарски съюз, ще преценяват коя тема да бъде публикувана, обясни председателят на Акредитационния съвет в съюза д-р Юлиан Йорданов.

Лекарите ще могат да попълват тестове, в които са зададени различни въпроси върху темите. Всеки правилно решен тест носи една точка на лекаря. След правилно решен тест медикът ще може да разпечата сертификат, равностоен на сертификата, който получава след участие в конгрес, обясни още д-р Грозев.

Чрез него се удостоверява завършено електронно обучение и той ще съдържа подпис на председателя на БЛС и печат. Документът съдържа данни за обучението, уникален номер и дата, които гарантират неговата достоверност.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 18

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.