Lidl спира да продава цигари в магазините си в Нидерландия

Lidl спира да продава цигари в магазините си в Нидерландия
Източник: Pixabay

Веригата супермаркети Lidl ще бъде първата, която ще спре продажбата на цигари. Това ще се случи в магазините ѝ в Нидерландия. Предвижда се тютюневите изделия да бъдат премахнати постепенно, като до 2022 г. изцяло да изчезнат, става ясно от съобщение в сайта на веригата, цитирано от ANP.

Според данните на Lidl продажбите на цигари в магазините ѝ в Нидерландия прогресивно намаляват през последните години. От 2017 г. насам веригата като цяло предприема мерки в посока ограничаване на тютюнопушенето - в магазините ѝ, включително в тези в България, тютюневите изделя са скрити от погледите на купувачите.

"Teндeнциятa в Нидерландия яcнo въpви в пocoĸa нaмaлявaнe нa пyшeнeтo и и тoвa гo зaбeлязвaмe нa ĸacитe. He иcĸaмe дa пpeчим нa процеса, пopaди ĸoeтo лoгичнa cтъпĸa e дa cпpeм пpoдaжбaтa нa цигapи", ce ĸaзвa в oфициaлнaтa пoзиция нa Lіdl.

В Нидерландия приветстваха решението. "Това е голяма стъпка, която ще има значително влияние и на национално, и на международно ниво", заявиха от организацията Verslavingskunde, която помага на хора със зависимости.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.