Лукарски подал сигнал до прокуратурата срещу служебния министър на икономиката


Лукарски подал сигнал до прокуратурата срещу служебния министър на икономиката
Снимка: БГНЕС

2212

Постъпи сигнал от Божидар Лукарски, бивш министър на икономиката, който сигнализира Прокуратурата във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е служебният министър на икономиката Теодор Седларски. Сигналът на Лукарски сочи, че според данните от този запис, е била извършена промяна на борда на директорите на едно от държавните предприятия „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, които са били свързани с японската фирма „Мейджи“. Това каза пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде „Фокус“.

„Според сигналоподателя това е грубо нарушение на закона“, посочи тя. Според нея в сигнала се сочи още, че един от новите членове на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ има нередности в свидетелството си за съдимост. „Сигналът е насочен към звено „Антикорупция“. Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза говорителят на главния прокурор.

Според нея ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за тях има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма. „Информация ще се изиска и от „Мейджи“. Това, което смятаме, че се твърди е т.нар. „престъпление по служба“, съобщи Арнаудова. „Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо укоримо“, коментира тя.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички