Любимият трик на Бил Гейтс и Ричард Брансън за повече продуктивност

Любимият трик на Бил Гейтс и Ричард Брансън за повече продуктивност
Източник: Getty Images / Guliver

Иска ли ви се да свършвате повече неща в рамките на един ден и да работите по-ефективно и организирано? Има много лесен начин, по който можете да го постигнете, и то изпитан от някои от най-големите имена в бизнеса, сред които основателя на Microsoft Бил Гейтс, създателя на Virgin Ричард Брансън и директорката на Facebook Шерил Сандберг.

Всички те правят нещо доста простичко - винаги носят със себе си тефтер и химикалка. Гейтс и Брансън са споделяли, че постоянно си записват на хартия идеите, които им хрумват. Така успяват и да правят връзки между тях и да създават мащабни проекти.

"Не знам къде щях да бъда, ако не си записвах нещата, които ми хрумваха в момента, в който ми хрумват", пише Брансън в блога си.

Какво подарява кралица Елизабет II на своите 1500 служители за Коледа

В голяма част от света подготовката за коледните празници тече с пълна сила и хората усилено пазаруват подаръци за ...

Шерил Сандберг пък ползва тефтера като ежедневен органайзер, пише Fortune. Съставя списъци със задачи и щом е готова с нещо, откъсва страничката, на която е записано. Казва, че това е подсъзнателна мотивация, защото се чувства много удовлетворена, когато вече може да скъса някоя страница.

Тефтерчето може и да ви се струва старомодно при всички нови технологии и възможности, но бизнес магнатите се кълнат, че то им помага да се организират по-добре, отколкото телефоните.

Това са 3-те най-заможни семейства в цял свят

Много хора в света се чудят как да свържат двата края, но не и членовете на тези фамилии. От Insider Monkey са проу...

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.