Лютви Местан вече е с повдигнато обвинение

Лютви Местан вече е с повдигнато обвинение
Източник: БГНЕС

Пуснаха лидера на ДОСТ Лютви Местан от ареста, предаде bTV. Той престоя там 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край „Маказа”.

На Местан обаче му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Той излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева.

При пътния инцидент вчера загина шестмесечно бебе, а майка му, 10-годишният ѝ син и бащата пострадаха.

Пред телевизията вчера (14 април) Местан заяви: "Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там". Лидерът на партия ДОСТ отбеляза, че е спрял на знака "Стоп". Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. в неделя на главния път за ГКПП „Маказа” - на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива шестмесечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак „Стоп”, преди да излезе на главния път.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.