МИ: Няма да бъдем заложник на корпоративни интереси


МИ: Няма да бъдем заложник на корпоративни интереси
Снимка: Actualno.com

3150

"Изнесените днес медийни публикации и тиражиран запис представляват манипулативно внушение, че министър Седларски „кадрува“ в екипа на дружества от Държавната консолидационна компания. Министърът на икономиката е принципал на ДКК и в неговите правомощия е да извършва промени в ръководството на дружествата от неговата структура."

Това пише в позиция на икономическото министерство по повод запис, който сочи, че Седларски може да е влиял върху определени назначения. От там допълват, че "министерството няма да се превърне в заложник на корпоративни интереси".

"Изпълнителният директор на ДКК ЕАД и останалите членова на борда бяха освободени наскоро заради продадената в нарушение на закона сграда на „Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки“ и заради лоши корпоративни практики в „Ел Би Булгарикум“ ЕАД, „ВМЗ“ ЕАД и други дъщерни дружества на консолидационната компания.

Информацията за това вече беше оповестена от страна на Министерството на икономиката и е причина за промяна в персоналния състав на Съвета на директорите на държавната компания.

Фактите за незаконната сделка се съдържат в конкретен доклад, за което е сезирана прокуратурата", допълват от ведомството.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички