МЗХГ опроверга информация, че отглеждането на канабис се легализира

МЗХГ опроверга информация, че отглеждането на канабис се легализира
Източник: БГНЕС

Не се разрешава отглеждането на канабис, а на индустриален коноп за влакно и фуражи. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите във връзка разпространена в медиите информация за проект на Наредба узаконява отглеждането на канабис у нас.

„Категорично не отговаря на истината, че се разрешава отглеждането на канабис. Става въпрос за регулиране на отглеждането на индустриален коноп за влакно, фуражи и семена за посев със съдържание под 0,2 тегловни процента на тетрахидроканабинол в листната маса, цветните и плодните връхчета", съобщават от МЗХГ.

Новата проектонаредба хармонизира българското с европейското законодателство. И в момента действа наредба от 2001 г., която регулира отглеждането на индустриален коноп в България“, посочват още оттам.

По-рано днес експертът от ведомството Стефка Дамянова заяви пред БНР, че български земеделци могат да отглеждат легално канабис, като за целта подадат заявление. Министерството ще издава разрешително, което ще важи една година и ще дава право на стопаните да сеят само една реколта на точно определена площ, твърдеше още тя.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.