Майките на деца с увреждания ще се срещнат с управляващите в четвъртък


Майките на деца с увреждания ще се срещнат с управляващите в четвъртък
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

1821

Майките на децата с увреждания ще се срещнат утре (4 октомври) с представители на властта, за да обсъдят трите закона в полза на хората с увреждания. Това стана ясно, след като депутати отидоха при палатковия лагер на протестиращите родители.

Утре протестиращите майки ще се срещнат с министри от редица ведомства – на социалната политика, на здравеопазването и на финансите. Те ще обсъдят приемането на законопроектите в полза на хората в увреждания, заради които вчера имаше голям протест.

Пред палатковия лагер се стигна до словесен сблъсък между депутати от управляващото мнозинство и от опозицията, който впоследствие се пренесе в пленарната зала. От БСП обвиниха управляващото мнозинство в бездействие, а ГЕРБ отново повториха, че правят всичко възможно.

Протестът, който започна снощи, е ефективен и ще продължи, ние нямаме избор, каза Вера, майка на дете с увреждане. Тя не е много обнадеждена от предстоящата среща, но се надява всички министерства да се включат, предава bTV.

„Целта на тази среща, която инициирахме днес, е да можем да ви помогнем по най-бързия начин този законопроект за хората с увреждания да влезе в НС, да се доближат максимално вашите искания и възможностите, които дава държавата, и по най-рационален начин парите да отидат действително до хората с увреждания”, обясни депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова от социалната комисия.

„Поемаме гаранция, че вашите искания за бързо разглеждане и ясна финансова обосновка на проектите ще бъдат предадени на министерството, което трябва да синхронизира всички тези срещи. Очакваме следващата седмица да бъде предложен проектът за закон, който беше изтеглен за доуточняване, за да може да се обсъди и да имаме конкретни текстове, върху които беседваме”, уточни Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ от здравната комисия.

„Ако в края на ноември вкарате Закона за социалните услуги, как ще го вкарате в бюджета” попита обаче Антон Кутев от БСП.

В кулоарите на парламента стана въпроси и за готвения от БСП вот на недоверие в сферата здравеопазването, по който социалистите все още пишат мотивите си. От управляващото мнозинство определиха готвения вот на недоверие като опит БСП да реши вътрешнопартийните си конфликти.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички