Малки промени на работното място, които ще повишат продуктивността ви


Малки промени на работното място, които ще повишат продуктивността ви
Снимка: iStock/Guliver

4131

Независимо дали се трудите в офис или от вкъщи, е важно да се чувствате комфортно на работното си място. Пространството може да е малко, а разсейващите фактори – много, но някои малки промени на обстановката могат да повишат продуктивността ви. От Entrepreneur препоръчват да:

...си вземете хубаво бюро и хубав стол. Столът задължително трябва да има облегалки за ръце, които да са достатъчно ниски, за да релаксират раменете ви, когато сложите ръце на тях.

...се погрижите за светлината. Ако до работното ви място няма прозорец, уверете се, че крушката на лампата е достатъчно силна и очите ви не се напрягат.

...нагласите температурата. Ако е твърде горещо, това ще повлияе зле на концентрацията ви, ако е студено – на продуктивността ви.

...украсите бюрото си. Работното ви място трябва да изглежда професионално, но и да бъде уютно. Сложете снимки на любими хора на бюрото си или някакви дребни, важни за вас сувенирчета.

...бъдете организирани. Няма нищо по-лошо от разхвърляно работно място. Не задръствайте бюрото си с излишни хартии и се старайте винаги да е чисто.

...използвате точните инструменти. Ако работите на компютър, осигурете си хубави мишка и клавиатура. Некачествените само ще ви изнервят.

...слушате музика. Пробвайте с различни жанрове и вижте кой ви помага да се съсредоточите. Пускайте си музика, докато отговаряте на имейли или извършвате действия, които обикновено са ви досадни.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички