Манията по Pokemon Go превърна Nintendo в надценена компания

Манията по Pokemon Go превърна Nintendo в надценена компания
Източник: Getty Images/Guliver

Акциите на компанията Nintendo са толкова популярни сред клиентите на Saxo Bank, колкото популярна е и Pokemon Go сред играчите, сочат данни на банката. 

Ръстът от 110% и високата волатилност прави акциите привлекателни за трейдърите и Nintendo вече задмина Apple и Facebook сред най-търгуваните акции в платформата SaxoTraderGO през изминалата седмица.

„След като за много кратък период от време цената на акциите скочи със 110%, инвеститорите трябва да се запитат дали Nintendo може да оправдае така висока оценка. Човек може да се изкуши да твърди, че акциите на Nintendo са в „разширена реалност“, точно в каквато са и покемоните в играта“, казва Питър Гарнри, ръководител „Стратегии при ценните книжа“ в Saxo Bank. 

„През последната седмица акциите на Nintendo бяха най-търгуваните в платформата SaxoTraderGO и много от клиентите се възползваха от това покачване. И все пак, ние смятаме, че акциите достигнаха своя връх и инвеститорите трябва да обмислят заемането на къси позиции, за да се възползват, когато те паднат до по-ниски и разумни нива“, допълва Гарнри.

Играта носи среден дневен приход на активния потребител (ARPDAU) от 0,25 долара. Това е с 0,05 долара повече от предишния рекорд за дневен приход на активен потребител от 0,20 долара, поставен от King Digital’s Candy Crush

„Дори да предположим, че Pokemon Go достигне 1 милиард активни потребители и покачи дневния приход на активен потребител на 0,50 долара, дори тогава не би била оправдана сегашната оценка. Nintendo ще трябва да заложи на източници на приходи от мобилни устройства преди това да се случи. Потенциалът за позициониране на реклами и подобна монетизация е голям, но стойността на подобни инициативи е силно непредвидима,“ завършва Гарнри.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.