Марешки: Ако оставката на Петкова бъде приета, значи има съмнение за задкулисие


Марешки: Ако оставката на Петкова бъде приета, значи има съмнение за задкулисие
Снимка: БГНЕС

3890

При всякакви съмнения за шуробаджанащина, корупция, роднински връзки при определени сделки, всеки един управленец на такова ниво трябва веднага да си подава оставката. Следващият момент обаче е това дали ще бъде приета. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки по повод оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

Ако това се окажат съмнения, или фалшиви черни новини срещу Теменужка Петкова – естествено тя трябва да си остане на работното място. Ако това са факти, това означава, че само с една оставка няма как да се случат нещата. Това означава, че новият антикорупционен орган, който приехме, прокуратурата и всички трябва да се задействат и някой трябва да носи отговорност за такива сделки. Ако оставката бъде приета, означава, че наистина има съмнения за задкулисна дейност или подпомагане на свой приятел, който да влезе в такава сделка, каза още той и добави: Държавата има инструментариума да обезсърчи дори и най-силния стопански субект и да му каже, че е по-добре да си напусне България, за да може да бъде заместен от някой по-близък до властта. Това е укоримото. Ако има такива сигнали, те трябва да бъдат разследвани и ако се докаже – всички да си носят отговорността.

На въпрос дали е готова „Воля“ да замести „Атака“ в коалицията на Обединените патриоти, Марешки заяви: Делян Добрев и Волен Сидеров не са на моето равнище, за да ги коментирам, но благодаря на Делян Добрев, защото с едно такова изречение обезличи и на практика показа, че големите, героичните т.нар. "патриоти", всъщност са някакви дребни човечета, които само с една дребна заплаха, изказана от Делян Добрев, че "ако не слушате, ще ви заменим с Марешки", те веднага преклониха глава и започнаха да слушкат. Затова благодаря на Добрев, защото ги разконспирира пред обществото.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички