Марешки: На касовите бележки от бензиностанциите да се посочва маржът


Марешки: На касовите бележки от бензиностанциите да се посочва маржът
Снимка: БГНЕС

3723

Протестите срещу високите цени на горивата през последните седмици са стеснили маржа на печалба на бензиностанциите и това е част от причината цените да паднат. Това посочи лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

Той приветства идеята ценообразуването да се появи върху касовите бележки.

„В по-голямата си част (горивата са поевтинели) заради международните цени на петрола, но протестите свиха малко и маржа. Ако преди е бил 35-40 ст., сега е около 30 ст. Тази разлика трябва да бъде сложена на касовата бележка и всеки човек, който иде на бензиностанцията, да види какъв марж са му сложили”, посочи бизнесменът пред bTV.

Той отвърна на шефа на „Лукойл” Валентин Златев, който вчера намекна за нередности, стоящи зад по-ниските цени на бензиностанциите, създадени от депутата.

„Колкото е цинично т. нар. Патриоти – Каракачанов, Симеонов и другите, да говорят за 300 лева пенсия, толкова е цинично Валентин Златев да ни говори за цени на горивата. Повечето от нещата, които каза, са логически неверни. Той пита как така една бензиностанция ще продава на 1,80 лв., а друга – на 2,20 лв. Все едно да попитаме как една авиокомпания вози на 20 евро, а друга вози на 200 евро”, заяви Марешки.

„Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа в тези им съмнения. Всички хора се съмняват, затова излизат на бунтове. Аз не съм излязъл, защото аз на хората им казах: за една година мога им реша проблемна с горивата, с лекарствата и с други неща, където имам познания и качества”, допълни той.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички