Марешки: Знам, че има контрабанда в горивата, но не знам кой я прави


Марешки: Знам, че има контрабанда в горивата, но не знам кой я прави
Снимка: БГНЕС

2980

Абсолютно сигурен съм, че контрабанда не може да има без участието на тези, които наблюдават. Ръководител на парламентарната комисия, която наблюдава, е Емил Димитров-Ревизоро. Аз знам, че има контрабанда, но не знам кои са, той казва "двама крупни контрабандисти". Мен не ме е страх да си казвам. Това заяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки пред Нова телевизия. Той успя да се вкопчи в задочен двубой с Димитров заради изказване на Ревизоро пред БНТ, че имало двама крупни контрабандисти.

Снощи Марешки обяви, че ще прати сигнал срещу Ревизоро, защото не казва на прокуратурата кои са тези контрабандисти, но депутатът отвърна, че е подал сигнал. Ревизоро уточни, че ставало въпрос за "икономически субект", който смесвал горива със сяра и така им сваля цената. А по думите на депутата пред "24 часа" са, че служители на Марешки продължавали да дават заявки за гориво от база на този производител, макар по документи зареждането да е от съседна база, и то след като били открити на два пъти при проверки проблеми с дизел, смесен със сяра, в негови бензиностанции. Марешки не знае ли какво правят тези негови служители, пита Димитров.

Марешки отрече и, че имал проблем с бизнеса си, защото при по-малък марж печелел от оборот. Той каза, че 1 стотинка печалба на литър му стигала. Кучето е заровено в надценката, която си слагат бензиностанциите, категоричен е лидерът на "Воля”.

Кандидатури за кмет

Относно това дали е шега, че "Воля" иска Румен Радев да пробва да стане кмет на София, Марешки обясни, че симпатизира на Радев и заради това го посъветва да тръгне по пътя на Бойко Борисов – става кмет на столицата, после премиер, и действа. Искаме на всички българи, които имат качества, да им дадем шанс да се проявят, обяви Марешки, според когото на Радев му било тясно президентството.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички