Маргаритов: Подадените сигнали във виртуалните приемни са около 100

Маргаритов: Подадените сигнали във виртуалните приемни са около 100
Източник: КЗП

Виртуалните приемни по морето постигнаха желания ефект, подадените сигнали в тях са около 100. Това каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

По думите му откритите приемни са направили институцията по-достъпна, позволявайки й да разгърне дейността си, като значително се е повишило и доверието на потребителите към нея. Маргаритов уточни, че подаваните сигнали в сферата на туризма този сезон са около 5-6% от общо 20-хилядите сигнали на годишна база.

„Както и в предишни сезони нашите проверки по сигнали показват, че най-често срещаното нарушение е разминаването между това, което хотелиерът или туроператорът е поел като ангажимент за видовете услуги, които ще се предоставят в съответното място за настаняване, и това, което потребителите получават реално, т.е. тук има разминавания. Понякога хотелиерите не са в състояние да предоставят част от тези услуги и хората основателно сигнализират при нас. Моето впечатление по отношение на летния сезон е, че той протича сравнително спокойно, нарушенията не са в никакъв случай повече отколкото и в предходни сезони са били. Нелоялните търговски практики може да се каже, че са наша основна мишена и ние продължаваме да се произнасяме активно в тази посока“, обясни Маргаритов.

Той коментира още, че проучване на ЕК показва, че у нас все по-малко хора стават жертва на нелоялните търговски практики, причина за което е и засилената контролна дейност на КЗП, предаде "Фокус".

По думите му след края на летния сезон усилията на институцията ще бъдат насочени към нередности при късните летни намаления и промоции, като акцент ще бъде и предстоящия старт на учебната година.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.