Марк Зукърбърг си има таен тунел за евакуация от централата на Facebook

Марк Зукърбърг си има таен тунел за евакуация от централата на Facebook
Източник: Getty Images/Guliver

Марк Зукърбърг е един от най-богатите хора в света със състояние от над 62 млрд. долара. Затова не е учудващо, че инвестира доста в своята сигурност.

От Business Insider са проследили документи и са говорили с вътрешни източници от Facebook за това какви мерки се прилагат за безопасността на служителите на компанията и на самия изпълнителен директор. Оказва се, че те са доста строги.

Пред имотите на Зукърбърг винаги има въоръжена охрана, а поне в един от тях със сигурност има паник стая, пише изданието. Ако милиардерът реши да посети дадено заведение, телохранителите му отиват първи да се уверят, че обстановката е сигурна. Ако отива на преглед при непознат за него до момента лекар, този лекар бива щателно проверен. Същото важи и за инструкторите, в случай че Зукърбърг се захване с ново хоби или спорт.

По време на срещи хора от охраната му винаги са в стаята, да не би някой служител да реши да го нападне. Носят цивилни дрехи, за да се смесят с тълпата.

Сред служителите на Facebook се носи и слух, че в конферентната зала до работното място на Зукърбърг (която, разбира се, е с бронирани стъкла) има специален таен изход през пода, чрез който шефът може бързо да бъде евакуиран при извънредна ситуация. Тази информация обаче не е потвърдена официално.

Над 70 души наброява охранителният екип на ръководството на Facebook. През 2018 г. бюджетът за защита на Зукърбърг и семейството му бе 10 млн. долара. Само той и главният оперативен директор Шерил Сандберг обаче имат охрана по 24 часа в денонощието. Като публични фигури с много последователи в социалните мрежи, те често получават смъртни заплахи по интернет. Други фигури на водещи позиции в компанията са охранявани само при определени случаи - например пътувания. 

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.