Мартин Петров е завел иск срещу "УниКредит Булбанк"


Мартин Петров е завел иск срещу "УниКредит Булбанк"
Снимка: БГНЕС

4813

Един от изключително популярните български футболисти от близкото минало Мартин Петров е подал иск в съда срещу "УниКредит Булбанк". Причината – кражбата на 3,8 млн. лева от сметките му в банката, предаде "Дневник", позовавайки се на информация от съда.

Случаят стана известен в края на миналата седмица. Версията на Петров е, че той е ощетен от личния си банкер в "УниКредит Булбанк" Ирина Ч. А. Тя е била уволнена от банката още преди 10 месеца, а източник от "УниКредит Булбанк" заяви пред Actualno.com, че една от причините е точно този случай.

Засега съдът иска корекции от Петров по иска, тъй като има неясноти – например конкретно какви платежни услуги е имал право да ползва и с какви платежни инструменти.

Относно случая "Мартин Петров", Actualno.com разговаря със служители в банковия сектор, които разказаха за интересни практики относно услугата "личен банкер". Тя се ползва само от клиенти, които имат определен обем от активи в съответната банка. Често, обаче, такива богати клиенти не желаят да използват елементарни комуникациони официални канали при даване на платежни нареждания – например да отидат лично в банката, за да разпишат дадено платежно или да дадат заявка по специален електронен канал, защото, според клиентите, можело да им го хакнат и да ги оберат. Затова клиентите само се обаждали по телефона или пращали имейли, с които казвали на личния банкер да пуска платежно нареждане. Не е случайно, че доста често лични банкери са "засукани мацки", коментира един от хората, с които разговаряхме.

По отношение на Мартин Петров вече се разпространяват и непотвърдени слухове, че личната му банкерка в "УниКредит Булбанк" всъщност му е била семейна приятелка и дори, че му била любовница. Има и непотвърден слух, че бившият футболен национал е бил убеден от Ирина А. да инвестира на финансорите пазари, като за целта ѝ дал пълномощно и електронен подпис.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички