Mastercard дава възможност на български ученици да се срещнат с хуманоиден робот


Mastercard дава възможност на български ученици да се срещнат с хуманоиден робот
Снимка:

2332

В рамките на Световната седмица на парите и по време на Деня на финансовата грамотност, Mastercard и JA България обявиха ученически конкурс за есе, който стимулира информираността на младите за развитието на съвременните технологии. Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност в JA представиха темата на конкурса, условията за участие и впечатляващата награда.

„Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието“ е темата, върху която могат да разсъждават гимназисти от цялата страна на възраст от 14 до 18 години.

Голямата награда в конкурса е възможността за среща на живо с роботa-хуманоид Pepper в демо зоната на Mastercard по време на технологичния форум Web.it в края на април тази година, който ще събере на едно място иновации от цял свят. За авторите на трите най-високо оценени есета са предвидени допълнителни награди.

Като част от Седмицата на парите, Mastercard представи пред учениците и каква е ролята на електронните разплащания при управлението на паричните средства, в рамките на Деня на финансовата грамотност, организиран от JA по проекта FIQ, в който Mastercard е един от бизнес партньорите. Като лидер в технологиите за дигитално разплащане, Mastercard прави ежедневието на потребителите по-лесно, спокойно и комфортно, и превръща пазаруването във вълнуващо изживяване.

„Ние вярваме, че бъдещото развитие на технологиите е в сърцата, умовете и ръцете на младите – те трябва да вдъхновяват разработването на иновации и приложението им в ежедневието. Затова, съвместно с Junior Achievement, инициираме ученически конкурс, който ще провокира интереса към иновациите и дигитализацията. Очакваме с нетърпение да видим тяхната визия по темата“, каза Ваня Манова.

„Радваме се, че имаме възможност да подкрепим Mastercard в тази инициатива. Вярваме, че младите са важен двигател на промените и потребител на новите технологии. Затова с удоволствие ще се запознаем с представата им за това как дигитализацията променя света, в който живеем“, допълни Джеймс Йоловски.

За да участват в конкурса, учениците трябва да изпратят текст с обем до 2 страници до 11 април 2017 г., на адрес: ja.bulgaria@jabulgaria.org. С пълните условия може да се запознаете на фейсбук страниците на Mastercard и JA България, както и на официалната интернет страница на JA България.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички