Менда Стоянова: Да се говори за безработица, е манипулация

Менда Стоянова: Да се говори за безработица, е манипулация
Източник: БГНЕС

България достигна най-ниското ниво на безработица, тя е 6%. В реалния сектор има недостиг на кадри. Да се говори за безработица при тези данни, за мен е манипулация, да не кажа лъжа. Това заяви в ефира на БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова по отношение на критиките на опозицията относно безработицата и бедността в страната. 

По думите ѝ друг е въпросът как заетостта е разпределена на територията на страната. Тук е голямото предизвикателство да се преструктурира работната сила и гледайки днес, трябва да мислим за поне 10 години напред. Аз смятам, че политиката, която се води в тази посока, е правилната политика, каза Менда Стоянова.

Според нея, ако имаме бюджетен излишък, той трябва да се дължи единствено и само на повишаване на приходите. Имаме непрекъснато нарастване на социалните разходи. Едната реформа, която трябва да се направи, е в системата на инвалидните пенсии, но смисълът е наистина да се повишат инвалидните пенсии за хората, които имат наистина нужда от тях, поясни още Менда Стоянова.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.