Mercedes съкращава хиляди работници

Mercedes съкращава хиляди работници
Източник: Getty Images

Производителят на Mercedes – Daimler ще съкрати хиляди работни места до 2022 г. в производствените си мощности по света, предаде Reuters.

Това е третото съобщение за намаляване на разходите от голяма германска автомобилна компания през настоящата седмица.

Производителите на автомобили са принудени да направят огромни инвестиции в по-чисти и автономни технологии, тъй като продажбите на най-големия им пазар - Китай намаляват, а търговската война между Вашингтон и Пекин ограничава глобалния икономически растеж.

Daimler успя да се разбере за съкращенията с профсъюзите, предлагайки различни мерки за съкращаване на разходите и работните места. Ще бъдат съкратени и служители на непълно работно време, като всички освободени ще получат съответните обезщетения.

"Автомобилната индустрия е по средата на най-голямата трансформация в своята история", казва в изявление компанията.

Daimler обяви плановете си за повишаване на конкурентоспособността през ноември, включително намаляване на разходите за персонал с около 1,4 млрд. евро до края на 2022 г.

Новината за съкращенията в производителя на Mercedes идва малко след като неговия германски конкурент Audi обяви, че ще намали с 1/10 работните си позиции, освобождавайки милиарди евро за прехода си към производство на електромобили.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.