Мерил Стрийп с унищожителна реч срещу Тръмп, той: Не съм изненадан

Мерил Стрийп с унищожителна реч срещу Тръмп, той: Не съм изненадан
Източник: Getty Images/Guliver

Една от най-великите актриси в историята - Мерил Стрийп, разкритикува остро новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп по време на речта си при връчването на наградите "Златен глобус".

Мерил получи приз за цялостно творчество. Актрисата трудно сдържаше емоциите си, докато получаваше отличието под бурни аплодисменти.

„Какво всъщност е Холивуд? Това е група хора, събрани от други места“, каза тя. „Холивуд е пълен с външни хора и чужденци. Ако ги изхвърлите, няма да остане нищо друго за гледане, освен футбол и смесени бойни изкуства“, каза тя, едва сдържайки сълзите си.

Речта на 67-годишната актриса идва по-малко от две седмици преди официалното встъпване в длъжност на Тръмп. В нея тя засегна някои от най-спорните теми от неговата предизборна кампания като забраната на мюсюлмани да влизат в страната и строежа на сетна по мексиканската граница.

Стрийп отправи критика към Тръмп и заради негова реч от предизборната му кампания, по време на която се подиграва с репортер инвалид.

„Става въпрос за момента, когато човекът, искащ да седне на най-уважаваното място в страната, имитира репортер инвалид – човек, когото той превъзхожда по привилегированост, власт и възможност да отвърне. Това разби сърцето ми“, каза тя.

“Неуважението води до неуважение. Насилието пробужда насилие... Когато влиятелните използват позициите си, за да тормозят останалите, всички губим“, допълни още тя.

От своя страна Тръмп заяви, че не е изненадан от обвиненията на "либерални филмови звезди". В кратко телефонно интервю той каза, че не е гледал церемонията, но че Мерил Стрийп "обича Хилари", предаде Boston Globe.

Знаменитостите обаче бяха във възтрог от речта на Мерил. Мнозина, сред които Елън Дедженеръс, Джон Леджент, Алиса Милано, Анна Кендрик, я поздравиха в Twitter.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.