Меркел не изключва провал на преговорите за Brexit

Меркел не изключва провал на преговорите за Brexit
Източник: Getty images/Guliver

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел не изключи провал на преговорите за излизане на Великобритания от структурите на Европейския съюз. Това съобщава електронното издание Politico, цитирано от "Фокус".

„Провал на преговорите за Brexit не може да бъде изключен“, заяви германският канцлер в рамките на финансова конференция във Франкфурт на Майн.

В рядък коментар за хода на преговорите Меркел подчерта, че „сделка за много интензивно търговско сътрудничество“ е най-вероятното развитие на бъдещите отношения на ЕС с Великобритания.

„Не искаме преговорите да се провалят, но не можем и напълно да изключим тази възможност, тъй като още нямаме резултат. Но ви обещавам, че ще използваме цялата си сила и изобретателност, за да сме сигурни, че сделка ще има“, заяви Ангела Меркел.

“През есента трябва да финализираме въпроса за "развода" и да изясним възможно най-добре как ще изглеждат отношенията ни в бъдеше”, добави германският канцлер. „Приемаме, че Великобритания ще бъде трета страна и че в основата на нашите бъдещи отношения ще има сделка за много интензивно търговско сътрудничество“, уточни Меркел.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.