Microsoft обяви старта на Skype for Business


Microsoft обяви старта на Skype for Business
Снимка:

1949

Microsoft обяви старта на новата си услуга Skype for Business, която ще замени Microsoft Lync. Skype for Business ще съчетава най-добрите характеристики на Microsoft Lync и Skype в един добре познат интуитивен потребителски интерфейс, ориентиран както към бизнес потребителите, така и към клиентите, които просто искат да общуват с близки и приятели.

Днес компанията представи някои от основните функции, предлагани от Skype for Business, сред които бяха характерните за Skype моментни съобщения, гласови и видео разговори. Но и вградените в Microsoft Office онлайн срещи, с които провеждането на чатове, разговори и събрания вече е неразделна част от Microsoft Office пакета.

Въпреки многото сходства обаче, Skype и Skype for Business остават две отделни приложения, които ще бъдат и с различни потребителски акаунти и пароли – напомниха от компанията.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света“, заяви Даниела Жечевич, Продуктов мениджър за региона на Южните Балкани в Майкрософт.

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1 май 2015 г. Microsoft ще започне да предлага новата услуга Skype for Business за клиенти на Office 365 в края на април, а за всички останали клиенти – до края на май т.г. Потребителите могат очакват и новото мобилно приложение на Skype for Business, достъпно на iOS и Android, което се очаква да стартира през следващите месеци.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички