Microsoft подготвя нова версия на Windows 10


Microsoft подготвя нова версия на Windows 10
Снимка:

3498

Microsoft е близо до завършване на проект за нова версия на Windows 10, предназначена за настолни компютри, лаптопи и таблети. Обновлението се разработва под кодово име Polaris.

Polaris представлява по същество версия на мобилната платформа Andromeda OS, но пригодена за компютри. Тя ще използва интерфейс CShell, който се явява универсална обвивка за всички типове устройства. Очаква се олекотената платформа Polaris да работи по-бързо и по-икономично от Windows 10, предаде TechNews.

Според предварителните информации, Polaris се позиционира като система за потребители, които не са зависими от програмите на база архитектура Win32. На практика, Microsoft ще създаде една по-съвършена версия на Windows 10 S – по-бърза и с по-ниска консумация на енергия.

В резултат на олекотения код и своята универсалност, Polaris може да се наложи като най-сигурната версия на Windows за персонални компютри. Твърди се, че новата платформа ще бъде напълно готова през 2019 година.

Microsoft продължава да модернизира Windows както на ниво ядро, така и на ниво обвивка. През септември миналата година компанията обяви проекта Windows Core OS, целящ да превърне Windows 10 в модулна платформа. Като част от него се разработва мобилната версия Andromeda OS, а очевидно – и Polaris.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички