Microsoft поднови продажбите на лаптопи, произведени от Huawei

Microsoft поднови продажбите на лаптопи, произведени от Huawei
Източник: Getty Images/Guliver

Американската компания Microsoft отново продава онлайн лаптопи, произведени от китайската Huawei, предаде БНР.

Припомняме, че през последните седмици търговската война между Китай и Съединените щати доведе до вкарването на китайския технологичен гигант в "черния списък" на управляващите във Вашингтон, ограничаващ бизнеса на Huawei с американските компании.

"Направихме оценка и ще продължим да реагираме на многобройните бизнес, технически и регулаторни усложнения, произтичащи от неотдавнашното добавяне на Huawei към черния списък на Министерството на търговията на САЩ. В резултат на тези оценки, взехме решение да подновим продажбите на съществуващите запаси на устройства на Huawei през нашата онлайн платформа за търговия Microsoft Store", заяви пред телевизия CNBC говорител на Microsoft.

Американският технологичен гигант също така посочи, че ще продължава да предоставя софтуерни актуализации на устройствата на Huawei.

"Оставаме ангажирани с обезпечаване на изключителния клиентски опит. Първоначалната ни оценка на решението на Американското министерство на търговията за Huawei посочи, че можем да продължим да предлагаме актуализации на софтуера на Microsoft на клиентите с устройства на Huawei“, заявиха от Microsoft.

Решението вероятно е в резултат на заявеното в края на май от страна на властите в САЩ облекчаване на ограниченията спрямо Huawei с 90 дни.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.