Microsoft създаде специална версия на Windows 10 за Китай


Microsoft създаде специална версия на Windows 10 за Китай
Снимка:

1962

С цел да угоди на китайското правителство и да увеличи своето присъствие на този пазар, Microsoft е готова със своята редакция на операционната система Windows 10, специално предназначена за Китай.

Компанията реши да създаде тази специална версия на своята ОС, след като Китай официално обяви опасенията си от подслушване и задни врати. За новата версия на Windows 10 засега няма подробности, но се очаква премахването на много приложения и функции, пише Kaldata.

Не много отдавна китайските власти забраниха на Microsoft да разпространява на китайския пазар операционните системи Windows 8 и Windows 8.1, понеже ръководството на тази държава счита, че те не са безопасни и „подкопават кибербезопасността на цялата държава“. По този начин Microsoft почти изгуби един огромен пазар, който би могъл да генерира невероятно големи доходи.

Решението на проблема е специалната версия на Windows 10, която се създава съвместно с китайската група China Electronics Technology Group (CTEC).

Сега стана известно, че през 2017 година Microsoft е подписал споразумение с Lenovo, Tencent, Xiaomi и Teclast относно съвместна работа по специализираната ОС Windows 10 China Edition.

Тази версия е вече одобрена от китайското правителство и според неофициална информация, от нея са премахнати някои потребителски приложения.

Не се разкриват ключовите разлики с международната версия на Windows 10, но не е трудно да се досетим, че в китайската версия са премахнати шпиониращите и следящите функции.

 

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички