Microsoft вкарва изкуствен интелект в PowerPoint

Microsoft вкарва изкуствен интелект в PowerPoint
Източник: iStock/Guliver

Microsoft подобрява приложението за презентации PowerPoint с функции на изкуствен интелект. Едно от нововъведенията е виртуалният помощник Presenter Coach. Това съобщи сайтът The Verge, цитиран от TechNews.

Новата AI функционалност включва режим на репетиции. По време на подготовката на презентацията потребителят вижда на екрана статистика за скоростта на речта, известия за използването на паразитни и неприемливи и дори коментари от виртуалния помощник, че просто чете текста от слайда. В края на всяка репетиция презентаторът ще получава подробен отчет с препоръки за допълнителна практика.

Виртуалният помощник Presenter Coach на английски език ще бъде вграден в уеб версията на PowerPoint от лятото на 2019 година. Постепенно Microsoft ще увеличава броя на поддържаните езици.

След добавяне на ключови думи в празен шаблон на презентация, конструкторът на PowerPoint ще предлага подбрани снимки, които отразяват смисъла на въведения текст, както и варианти на стилове, вкл. цветно оформление. Тази нова функция вече е достъпна за абонатите на Office 365 на 20 езика.

Служителите в компаниите ще получават от конструктора препоръки за оформяне на презентациите в съответствие с фирмения стил. AI технологията ще отчита и спецификите на съхранените до този момент шаблони за презентации.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.