Microsoft за кратко надмина Apple по капитализация

Microsoft за кратко надмина Apple по капитализация
Източник: Getty Images

Капитализацията на американската корпорация Microsoft достигна 812,93 милиарда долара на Нюйоркската фондова борса, като по този начин изпревари Apple, която е с 812,6 милиарда долара. Това предава Bloomberg.

Котировките на акциите на Microsoft се повишиха с 2,7% до 105,79 долара. Акциите на Apple спаднаха с 0,7%. Този спад имаше краткосрочен характер, тъй като в настоящия момент книжата на Apple струват 173,01 долара, т.е. покачиха се с 0,42% по време на търговската сесия.

През октомври пазарната капитализация на Apple достигна рекордните 1,1 трилиона долара. От тогава компанията е загубила около 300 милиарда долара (22%).

Миналата седмица The Wall Street Journal съобщи, че компанията възобновява производството на смартфоните iPhone X заради по-ниските от очакваното продажби на смартфоните iPhone XS и iPhone XS Max.

Microsoft е основана през 1975 г от бизнесмените Бил Гейтс и Пол Алън. Тя е един от най-големите производители на програмно осигуряване за персонални компютри и мобилни телефони.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.