Милиардер купи най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ (СНИМКА)

Милиардер купи най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ (СНИМКА)
Източник: Getty Images/Guliver

Още през януари в САЩ бе извършена имотната сделка на годината - хедж фонд мениджърът и милиардер Кен Грифин купи мезонет в Ню Йорк за впечатляващата сума от 238 млн. долара. Това е най-скъпото жилище, продавано някога в страната, съобщава CNBC.

Грифин е основател и главен изпълнителен директор на Citadel. През последните няколко години той купи най-скъпите домове в Чикаго, Маями и Ню Йорк, а имотните му сделки надхвърлят 700 млн. долара. Тази седмица стана ясно, че е закупил и имот в Лондон на стойност 122 млн. долара, който е най-скъпата продажба в града от десет години насам.

Сделката за имота в Ню Йорк включва няколко етажа от новата жилищна кула на 79 етажа 220 Central Park South (високата сграда на снимката).

Апартаментът покрива четири пълни етажа и е с площ от около 2230 кв. м с гледки към Сентрал Парк, съобщават имотни експерти. Грифин закупил жилището неремонтирано и необзаведено, което означава, че дори след като е платил 238 млн. долара, той вероятно ще трябва да вложи милиони за дизайн, дострояване и обзавеждане на дома.

Предишният рекорд за най-скъпо жилище в САЩ беше за имение в Ийст Хемптън, щата Ню Йорк, за което хедж фонд мениджърът Бари Розенщайн плати 147 млн. долара през 2014 година.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.