Милиардерите, които започнаха от нулата


Милиардерите, които започнаха от нулата
Снимка: Getty Images

5469

Когато се родиш в семейство на богаташи, съдбата ти изглежда предначертана. Когато обаче трябва да се бориш за всяка стотинка, само амбицията и упорството могат да те изкарат от мизерията. Тези петима души днес са милиардери, но им е коствало много да стигнат до този етап от живота си. Вдъхновете се от технте истории.

Опра Уинфри. Състояние: 2,9 млрд. долара


пра Уинфри е от бедно семейство от Мисисипи, но съдбата й се обръща с главата надолу, след като печели стипендия от Държавния университет в Тенеси. Във времена, когато расовото напрежение расте, Опра се превръща в първия кореспондент на афроамериканския телевизионен канал, само на 19 години. През 1983 г. се премества в Чикаго и започва да води толк - шоу, което по-късно ще стане "Шоуто на Опра Уинфри“. Днес тя е утвърден водещ, автор, продуцент и филантроп.

Сър Ричард Брансън. Състояние: 5,2 млрд. долара


Той е една от емблематичните британски истории за успеха на милиардерите. За тези, които не го познават, той притежава конгломерат от бизнеси под марката Virgin. Някои от най-популярните му продукти и услуги са Virgin Media, Virgin Mobile и със сигурност Virgin Galactic.

Но скромното му начало преди години прави начинанието му да изглежда почти невъзможно. Започвайки своето собствено списание на 16-годишна възраст, Брансън показва тенденцията да поема рискове и да развива бизнес.

Той продължава с бизнес за продажба на музикални записи и магазин за плочи през 1970 г. под името Virgin Records, а през 80-те години разширява своята империя с пълни темпове. Разпростиращи се на почти всеки континент, компаниите на Брансън процъфтяват до ден-днешен.

Хауърд Шулц. Състояние: 2,9 млрд. долара


За човек, който е израснал в жилищен комплекс за бедни, да остане психически здрав е подвиг. За Хауърд Шулц обаче небето е границата. Роден в Бруклин, той винаги е бил принуден да направи нещо, което да му помогне да избяга от околния начин на живот.

След като получава стипендия от университета в Северен Мичиган, Шулц започва с малка кафе-сладкарница, наречена Starbucks. Днес той е начело на компания с над 16 000 обекта и е милиардер, който заслужава всеки цент, който получава.

Роман Абрамович. Състояние: 8,4 млрд. долара


Роман Абрамович е сирак, израснал в Южна Русия в крайна бедност. Има различни версии за това къде учи, но това, което е ясно, е, че започва своя бизнес с малка компания, произвеждаща пластмасови играчки. В крайна сметка се впуска в петролния бизнес и бързо си спечелва име. Днес той е собственик на футболен клуб Челси (придобит през 2003 г.), има най-голямата яхта в света и начин на живот, който само крал може да си позволи.

Амансио Ортега. Състояние: 70,1 млрд. долара


И този милиардер е имал много бедно детство, но благодарение на наблюдателността, остроумието и маркетинговата мисъл успява да се издигне до най-богатия човек в света. Започва като доставчик в текстилна фирма, а днес е собственик на модната империя Inditex. Ортега и до днес не се е отказал от скромния си начин на живот – той няма офис, работи сред служителите си, не носи вратовръзка и не обича да се появява на светски събития.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички