Милиардерът Джак Ма: Ето къде сбърка Америка

Милиардерът Джак Ма: Ето къде сбърка Америка
Източник: Getty Images

Джак Ма, създател на сайта за онлайн търговия Alibaba и един от най-богатите китайци, смята, че грешката на САЩ в последните 30 години е прекаленият фокус върху войните и Уолстрийт.

„Преди десетина години глобализацията изглеждаше като перфектната стратегия за Америка. „Ние искаме само технологиите и марките, нека другите да вършат работата“, си казваха там. Американските компании направиха милиони от глобализацията. IBM, Microsoft – приходите им бяха по-големи от тези на четирите водещи китайски банки заедно. Но къде отидоха тези пари?“, заяви Ма по време на икономически форум, пише Business Insider.

По думите му САЩ харчат твърде много за чужди конфликти. „През последните 30 години Америка е водила 12 войни и е похарчила за тях 14,2 трлн.долара. А е трябвало да ги харчи за собствените си хора“, каза милиардерът. „Парите отиват на Уолстрийт. После какво стана? През 2008 г. се затриха 19,2 трлн.долара... Помислете какво щеше да бъде ако тези пари например бяха изхарчени за Средния запад?“

За какво харчи Путин мистериозното си богатство

Никой не знае точно колко пари има руският президент Владимир Путин. Според официалните данни, публикувани от Кремъ...

„Стратегията на американците е другите да им крадат работата. Те просто не дистрибутират парите правилно“, допълни Ма.

Отговаряйки на друг въпрос, бизнесменът, който е известен със своята скромност, каза, че иска да се пенсионира рано. „Не искам да умра в офиса. По-добре да е на някой плаж“, пошегува се Ма.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.