Милиардерът Марк Кюбан не си взимал почивка в продължение на 7 години


Милиардерът Марк Кюбан не си взимал почивка в продължение на 7 години
Снимка:

6197

Днес той е един от най-богатите хора в САЩ със състояние от 4,1 млрд. долара. Но в началото на бизнес начинанията му Марк Кюбан преминал през доста тежки периоди.

На конференция в Далас наскоро предприемачът сподели, че живял в мизерен апартамент, където сам се научил да пише кодове. Също така в продължение на цели седем години не си взел почивка нито веднъж, не ходел на ваканции, а само работел.

Кюбан започва кариерата си през 80-те години, като продава софтуер. През 1982 г. създава компанията MicroSolutions, която след време продава за 6 млн. долара. Името му обаче става известно чрез следващия му проект - Broadcast.com, сайт, който в зората на интернет излъчвал на живо спортни, политически и други събития. През 1999 г. Yahoo купува Broadcast.com, а Кюбан печели 1 млрд. долара от сделката.

Освен че продължава да се занимава с бизнес. богаташът купува и баскетболния отбор Dallas Mavericks за 285 млн. долара през 2000 г. Познат е с емоционалните си реакции по време на мачове и много често е глобяван за груби коментари и действия срещу съдии.

Кюбан от години участва и в риалити предаването Shark Tank, където млади предприемачи представят идеите си пред утвърдени инвеститори и се опитват да получат финансиране. Американецът вече е спонсорирал около 100 проекта чрез формата.

Разбира се, остава му достатъчно и за харчене. Кюбан определено не е от скромните милиардери - има няколко огромни имота, два частни самолета и яхта. Трябва обаче да се отбележи, че е дарявал големи суми и за множество благотворителни каузи.

Дори след целия си успех предприемачът остава напълно отдаден на начинанията си. А девизът му е: "Работи така, сякаш някой действа по 24 часа на ден, за да ти попречи да изпълниш плановете си".

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички