Милионерът Грант Кардон: Съжалявам за 4 неща в младостта си

Милионерът Грант Кардон: Съжалявам за 4 неща в младостта си
Източник: Getty Images/Guliver

61-годишният Грант Кардон е изпълнителен директор на няколко компании, а богатството му е около 300 млн. долара. Той е постигнал много, но от позицията на времето смята, че в 20-те си години е допуснал сериозни грешки. Описва какви са те в материал за CNBC.

"След като завърших училище, тръгнах по лош път. Пръсках пари за наркотици и алкохол, развих зависимост. Вместо това трябваше да харча за образование, за получаване на нови умения. Не осъзнавах, че трябва да инвестирам в себе си", споделя Кардон.

Второто нещо, за което съжалява, е, че си е позволявал твърде много да пътува. "Самолетни билети, хотели, ресторанти - давах много пари за такива неща, което ме разсейваше от работата. Не казвам, че не трябва да се пътува и да се почива. Днес мога да отида където поискам в частния си самолет. Но само защото преди работех здраво. Съветвам младите хора да се посветят на професионалните си цели, а туризма да оставят за по-късно", казва Кардон.

Милионерът съжалява и за това, че като млад доста си е губил времето и е мързелувал. "Не използвах пълноценно всички часове от деня, обичах да спя до късно. Ако бях осъзнал и разработил пълния си потенциал още през 20-те си години, щях да спечеля първия си милион по-рано. Когато си млад, търпението не е добродетел, трябва да действаш бързо", допълва той.

Кардон смята, че е сбъркал в избора си на работни места в младостта си. "Работех нископлатени професии, които не ме предизвикваха да се развивам. Разбира се, понякога трябва да започнеш от дъното. Но аз се задържаш твърде дълго там. Да потънеш в зоната на комфорт няма да ти донесе успех в живота. Трябва постоянно да се питате - какво мога да направя, за печеля повече?", споделя богаташът.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.