Министърът на земеделието Румен Порожанов подаде оставка

Министърът на земеделието Румен Порожанов подаде оставка
Източник: БГНЕС

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба.

В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.

Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Тя идва след разследването за злоупотреби с европейски средства в Държавен фонд "Земеделие", като по това време институцията е ръководена от Порожанов.

„Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви вече бившият министър.

В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки, допълни той.

Порожанов изказва и своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

В началото на май 2019 г. по наказателното производство срещу бизнесмена Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове бе призован на разпит като свидетел земеделският министър Румен Порожанов. Прокуратурата твърди, че дружества, свързани със Стайков, са получавали неправомерно средства от европрограми за земеделие. Парите били отпускани за развитие на селските райони и засаждане на нови лозя.

На 3 май пък прокуратурата започна проверка на Порожанов и по друг скандал, този с къщите за гости.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.