Мишел Обама със силно послание към корпоративния свят

Мишел Обама със силно послание към корпоративния свят
Източник: Getty Images/Guliver

Бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама предизивика фурор на конференция в Сан Франциско, провела се преди дни. Хиляди хора се наредиха на опашка още в ранни зори, за да чуят най-вече нейното обръщение към участниците.

И то не разочарова. Мишел изпрати силно послание към гигантите в корпоративния свят за това какви трябва да са ценностите, които изповядват.

Според нея бъдещето ни се крепи на два стълба: образованието и младежта. "В Америка имаме солидна образователна система, но можем да направим и повече за идните поколения. Образованието е центърът на техните бъдещи възможности. Обучението и подготовката им е основаната на по-добър свят за всички ни", каза Обама.

7 от най-богатите двойки в света с общо състояние над 260 млрд. долара

Някои хора просто са родени с късмет - заможни родители, успешна кариера, щастлив брак, висок статут в обществото.....

Тя посъветва бизнес лидерите да създадат професионална култура, подкрепяща родителите. "Направете служебни структури, които помагат семействата да се запазват", допълни Мишел.

По думите ѝ шефовете трябва да включват повече хора с разнообразни характеристики в обсъждането на най-важните въпроси, трябва да са отворени към чуждото мнение и към реална промяна.

Блумбърг: Brexit е най-тъпото нещо, която някоя държава е правила... освен Тръмп

Майкъл Блумбърг, милиардер, медиен магнат и бивш кмет на Ню Йорк, определи Brexit като "най-глупавото нещо, което н...

"Равенството на половете започва с процеса на наемане. И с процеса на включване. Ако в един борд на директорите присъстват само мъже, няма как този борд да разбира добре проблемите на всички", продължи тя.

Обама подчерта, че много жени не се чувстват достатъчно сигурни на работното си място и началниците трябва да имат по-категорични позиции срещу сексуалния тормоз.

"Живеем в нация на наистина добри хора. Това включва и тези, които не се съгласяват с нас", завърши посланието си Мишел.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.